2019-01-09, Nej, det är INTE tanken som räknas…

…utan handling.

Därför är vi gärna med och stöttar organisationer som gör skillnad, organisationer som ser till att människor överlever här och nu men även ges en möjlighet att förbättra livet för sig och sina familjer på lång sikt. Följ gärna respektive länk och läs mer.

Solvatten
Solvatten är ett portabelt reningsverk som endast med hjälp av UV-ljuset och värmen i solens strålar renar vattnet. Helt utan kemikalier eller ström får det smutsigt och smittsamt vatten att på bara några timmar bli rent dricksvatten.

Hand in Hand
Hand in Hand bekämpar fattigdom med utbildning, träning och tillgång till mikrolån för nyföretagande. Ett långsiktigt arbete som sedan starten utbildat 2.475.974 personer och dessa har startat 2.456.967 företag. Bara senaste året har 336.000 nya företag startat, det är hisnande 920 st varje dag hela året runt. Under 2019 deltar vi i ett projekt i Zimbabwe där klimatförändringarna slagit hårt och arbetslösheten är hög.

Barnhemmet The Step, Nepal
Föräldralösa flickor lever ett galet hårt liv i Nepal. Barnarbete från mycket tidig ålder är vanligt, även trafficking, barnsexhandel och till och med illegal organhandel förekommer. Genom det ideellt drivna barnhemmet The Step ges ett 10-tal flickor åt gången möjlighet till en trygg uppväxt med boende, mat och utbildning. Barnhemmet är i år inne på sitt elfte år och vi har varit med hela vägen.

Nacka Församling
Det är lätt att titta långt bort och missa det som finns just under näsan. Nacka Församling gör en stor insats att hjälpa familjer som inte har det så lätt. Vi är med på ett hörn.