2016-11-25, Hand in Hand

256.000 nya företag på ett år.
Känn på den siffran. Två.hundra.femtio.sex.tusen.
Tala om hisnande utvecklingOch vi får vara med på ett hörn.

Vår julgåva går även i år till ideella organisationen Hand in Hand som bedriver framgångsrikt långsiktigt arbete för jobb och mot fattigdom.

Hand in Hand hjälper kvinnor i Kenya, Zimbabwe, Indien och Afghanistan starta sina egna företag. Genom utbildning och yrkesträning får kvinnorna hjälp att starta sitt eget företag. Varje företag försörjer i genomsnitt 5 personer, det blir väldigt många kvinnor, familjer och hela byar som lyfts ur fattigdom. Byar där barnen får gå i skola istället för att arbeta.

Vårt bidrag till Hand in Hand  ger möjlighet för ytterligare 60 kvinnor att starta 60 nya företag, skapa jobb och ge sin familj framtidshopp.

Hand in Hand sätter upp grupper där kvinnorna får lära sig läsa, skriva, räkna och får utbildning i finansiering och marknadsföring med mera. Många är analfabeter och för dem kan det vara första gången någonsin de går i skolan. Efter utbildning får kvinnorna möjlighet att genom ett mikrolån, ca 900kr, finansiera uppstarten för sitt företag. Det kan vara till exempel ett bageri, ett skrädderi, en liten verkstad eller en återvinningsstation. Hand in Hand har sedan starten gett möjlighet för kvinnor att starta mer än 1.756.000 nya företag.

Som entreprenörer är det svårt att finna en julklapp som känns bättre i hjärtat än detta.

En riktigt God Jul och Gott Nytt År Önskar vi på Lindqvist Bygg, och våra systerföretag MFS Fastighetsservice och Nicator.

För den som lära sig mer och bidra med värdefulla insatser på gräsrotsnivå finns mer info om hur arbetet bedrivs och vad pengarna går till här.

Hand in Hand LB