2015-12-17, En julklapp för utveckling, mot fattigdom

HiH_home_banner_Dec-3 60Årets julklapp till personal, kunder och partners är fantastisk – den bidrar till att skapa nya jobb, ge barn möjlighet att gå i skola och minska fattigdomen i världen.

Som entreprenörer tror vi på att man ska ges möjlighet att försörja sig själv och sin familj. Hjälp till självhjälp.

Vår julgåva går även i år till ideella organisationen Hand in Hand som hjälper kvinnor i Indien starta sina egna företag. På så sätt bekämpas fattigdom och barnarbete långsiktigt.

Hand in Hand har sedan starten gett möjlighet för kvinnor att starta mer än 1.520.000 nya företag och för närvarande  skapas 1000 nya jobb per dag. Varje dag…

Då varje företag i genomsnitt försörjer 5 personer blir det väldigt många kvinnor, familjer och hela byar som har lyfts ur armod.

Vårt bidrag ger möjlighet för ytterligare 60 kvinnor att starta 60 nya företag, skapa jobb och ge sin familj framtidshopp.

Det är en riktigt bra julklapp!

Hand in Hand sätter upp grupper där kvinnorna får lära sig läsa, skriva, räkna och får utbildning i finansiering och marknadsföring med mera. Många är analfabeter och för dem kan det vara första gången någonsin de går i skolan. Efter utbildning får kvinnorna möjlighet att genom ett mikrolån, ca 900kr, finansiera uppstarten för sitt företag. Det kan vara till exempel ett bageri, ett skrädderi, en liten verkstad eller en återvinningsstation.

En riktigt God Jul och Gott Nytt År Önskar vi på Lindqvist Bygg, och våra systerföretag MFS Fastighetsservice och Nicator.