2013-12-16, Den mest behövda julklappen

Årets julklapp till personal, kunder och partners är fantastisk – den bidrar till att skapa nya jobb och minska fattigdomen i världen.

Som entreprenörer tror vi på att man ska ges möjlighet att försörja sig själv och sin familj. Hjälp till självhjälp.

Vår julgåva i år är därför att vi genom ideella organisationen Hand in Hand hjälper kvinnor i Indien starta sina egna företag och genom entreprenörskap bekämpa fattigdom.

Hand in Hand sätter upp grupper där kvinnorna får lära sig läsa, skriva, räkna och får utbildning i finansiering och marknadsföring med mera. Många är analfabeter och för dem kan det vara första gången någonsin de går i skolan.

Efter utbildning får kvinnorna möjlighet att genom ett mikrolån, ca 900kr, finansiera uppstarten för sitt företag. Det kan vara till exempel ett bageri, ett skrädderi, en liten verkstad eller en återvinningsstation.

Hand in Hand har sedan starten gett möjlighet för kvinnor att starta 1.013. 835 nya företag. Det är väldigt många kvinnor, familjer och hela byar som har lyfts ur armod.

Vårt bidrag ger möjlighet för ytterligare 100 kvinnor att starta 100 nya företag, skapa jobb och ge framtidshopp. Det är en riktigt bra julklapp!

En riktigt God Jul och Gott Nytt År Önskar Lindqvist Bygg, MFS Fastighetsservice och Nicator.

Hand in hand