2012-01-25, Först i Sverige. Nästan…

Att vi har ett uttalat miljö- och teknikintresse gav en liten rolig bonus på idag. Som en av absolut de första i Sverige fick vi provköra Peugeot 3008 HYbrid4. Till och med innan de specialinbjudna VIP-körningarna 🙂

För en miljö- och teknikintresserad person är det en spännande bil då det är den första dieselhybriden på marknaden. Hybrid betyder att den har två olika motorer.

Vid lugn körning i hastigheter upp till ca 50km/t drivs den endast av en elmotor på bakhjulen. När effektbehovet ökar tar en dieselmotor stegvis över och driver framhjulen. Och vid behov, tex i snö, driver alla 4 hjulen.  Övergången från stealth mode sker helt omärkbart och allt sker helt automatiskt utan att man som förare behöver engagera sig.

För den inte så teknikintresserade är det fortfarande en smutt familjebil där man sitter lite högre, har smidig automatlåda och får mycket låg bränsleförbrukning.